Tökmagos-krémsajtos minipalacsinták
Nagyon szeretem az édes palacsintákat, de ha választani kellene, talán egy hajszállal a sósak győznének nálam. Imádok kísérletezni az ízekkel, ez a tökmagos verzió az egyik kedvencem!
Hozzávalók
10 darabhoz- A tésztához:
- 6 dkg pörkölt, sózott tökmag
- 1 teáskanál tökmagolaj
- 2 tojás
- 10 dkg zsírszegény sajtkrém
- őrölt fekete bors
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
- A feltéthez:
- 15 dkg zsírszegény sajtkrém
- újhagymazöld a díszítéshez
Elkészítés
A tökmagot kávédarálón ledaráljuk, hozzáöntjük a tökmagolajat, majd még egy kicsit járatjuk a gépet, hogy minél finomabb őrleményt kapjunk.
A tojásokat kikeverjük a sajtkrémmel, ízesítjük egy kevés borssal, majd hozzáforgatjuk a tökmagőrleményt és a sütőport. Lefedve 10 percet állni hagyjuk.
Egy palacsintasütőt kikenünk kevés olajjal, majd bő 1,5 evőkanálnyi adagokban 10 kis palacsintát sütünk a masszából. (Ha a tészta túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk, ha túl lágy, még egy kevés őrölt tökmaggal tökéletesíthetjük az állagát.)
Tálaláskor a palacsintákra krémsajtot halmozunk, és felkarikázott újhagymazölddel díszítjük.