Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Tepsiben sült hagymakarikák

Egyszerű harapnivaló a kedvenc szószunk mellé!
2017. March 16.

 

 

Hozzávalók

  • 1 nagy hagyma (hámozva, megmosva, gyűrűkre vágva)
  • ½ csésze liszt
  • 1 tk. só
  • ¼ tk. pirospaprika
  • 3 tojás+3 ek. víz (felverve)
  • 2,5 csésze zsemlemorzsa
  • olívaolajos sütőspray
  • só a tetejére

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 225 °C-ra, helyezzük a sütőrácsokat a felső és az alsó állásra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, paprikát, egy másikban a tojásos-vizes keveréket, egy harmadikba pedig szórjuk bele a zsemlemorzsát.

3. Ezután panírozzuk be egyesével a hagymakarikákat! Először liszt, majd tojás, majd morzsa. A felesleget mindig rázzuk le, majd sorakoztassuk fel a kész karikákat a tepsikben.

4. Permetezzük be a sütőspray-vel a tepsiben sorakozó karikákat, majd toljuk be sütőbe, süssük 15-20 perc alatt készre őket. A két tepsit félidőnél cseréljük át. Ha kész van, ízlés szerint sózzuk, majd tálaljuk kedvenc szószunkkal.

Tipp: Hogy helytakarékosak legyünk, a tepsiben helyezhetjük a kisebb karikákat a nagyobbakba, de figyeljünk, hogy ne érjenek össze.

 

forrás: tasteslovely.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!