Tepsiben sült hagymakarikák
Hozzávalók
- 1 nagy hagyma (hámozva, megmosva, gyűrűkre vágva)
- ½ csésze liszt
- 1 tk. só
- ¼ tk. pirospaprika
- 3 tojás+3 ek. víz (felverve)
- 2,5 csésze zsemlemorzsa
- olívaolajos sütőspray
- só a tetejére
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 225 °C-ra, helyezzük a sütőrácsokat a felső és az alsó állásra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, paprikát, egy másikban a tojásos-vizes keveréket, egy harmadikba pedig szórjuk bele a zsemlemorzsát.
3. Ezután panírozzuk be egyesével a hagymakarikákat! Először liszt, majd tojás, majd morzsa. A felesleget mindig rázzuk le, majd sorakoztassuk fel a kész karikákat a tepsikben.
4. Permetezzük be a sütőspray-vel a tepsiben sorakozó karikákat, majd toljuk be sütőbe, süssük 15-20 perc alatt készre őket. A két tepsit félidőnél cseréljük át. Ha kész van, ízlés szerint sózzuk, majd tálaljuk kedvenc szószunkkal.
Tipp: Hogy helytakarékosak legyünk, a tepsiben helyezhetjük a kisebb karikákat a nagyobbakba, de figyeljünk, hogy ne érjenek össze.
forrás: tasteslovely.com