Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Szilva és avokádó egy tálban?? Igen!

Szilvás avokádós "saláta"
2016. September 22.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 közepes érett avokádó
  • 5 közepes méretű érett szilva
  • 1 csésze apróra vágott friss koriander
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • több csipet tengeri só
  • 1 közepes citrom
  • 1 szárított piros chili paprika
  • ¼ - ½ csésze olívaolaj

Elkészítés

1. Hámozzuk meg a szilvát és az avokádót és vágjuk őket kockákra és óvatosan tegyük egy tálba.

2. Facsarjuk rá a citrom levét és sózzuk.  Ne keverjük össze!

3. Az önetethez nyomjuk össze a fokhagymát, sózzuk és adjuk hozzá a chili paprikát, zúzzuk az egészet össze. Adjuk hozzá a koriandert is. Öntsük rá az olívaolajat.

4. Kanalazzuk az öntetet a salátára , ízesítsük sóval és tálalás előtt 5-10 percig még hagyjuk állni.

  

Forrás: food52.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg avokádó krémleves pirított mandulával

Hideg avokádó krémleves pirított mandulával

Az avokádóról lehet, hogy elsőre nem az jut eszünkbe, hogy levest készítsünk belőle, de aki ezt a hideg, zöld citrommal, fokhagymával, mentával készülő levest kipróbálja, nem fogja megbánni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!