Szalonnás-túrós tepsis nokedli
Nem mondom, hogy könnyű és diétás, viszont a magyaros ételeket nem is ezért szeretjük! Ha még fokoznátok, egy kis reszelt sajtot elvisel a tetején…
Hozzávalók
4 személyre- A nokedlihez:
- 2 tojás
- kb. 3 dl víz
- 1 kávéskanál só + a főzővízhez
- 40 dkg liszt
- Az összeállításhoz:
- 20 dkg kenyérszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 3 db tv-paprika
- 2 tojás
- 50 dkg túró
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A tojásokat keverőtálba ütjük, elhabarjuk, majd összekeverjük a vízzel, a sóval és a liszttel. A lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, egészen sűrű állagú masszát kell kapnunk. Nem szükséges alaposan kidolgozni. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük.
A kenyérszalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított vöröshagymát, tovább sütjük. Ezután lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd visszatesszük a serpenyőt a tűzre. Beleszórjuk a megmosott, felkockázott tv-paprikát, még pár percet sütjük.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a legalább langyosra hűlt nokedlit, a tojássárgájákat, a szalonnás keveréket (zsiradékkal együtt), sózzuk, borsozzuk. Végül óvatosan, spatulával a tojásfehérjehabot is hozzáforgatjuk. Kiolajozott sütőtálba simítjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.