Sütőtökös quesadilla
A sütőtököt ritkán használjuk sós receptekhez, pedig ízében és állagában is nagyon hasonlít az édesburgonyára, amit pedig gyakran használunk ilyen jellegű receptekhez. Ez az étel most a mexikói ízvilágot vegyíti az őszi időszak egyik jellegzetes alapanyagával.
Hozzávalók
2 adaghoz- 60 dkg sütőtök
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 2 db teljes kiőrlésű tortillalap
- 10 dkg zsírszegény tejföl
- ½ fej lila hagyma
- 5 dkg konzerv vörösbab
- 4 dkg konzerv csemegekukorica
- 4 dkg cheddar sajt
- 1 db paradicsom
- 1 szál friss koriander
- 1 db lime
Elkészítés
A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 45 perc alatt puhára sütjük.
A kihűlt tököt kikanalazzuk a héjából, villával pépesítjük, majd összekeverjük 3 evőkanál tejföllel. Ezzel a krémmel megkenjük a tortillalapok egyik felét, majd megszórjuk a finomra aprított lila hagymával, a lecsepegtetett vörösbabbal és csemegekukoricával, valamint a reszelt sajttal. Félbehajtjuk a tortillát, majd egy szárazon felforrósított serpenyőben ropogósra pirítjuk mindkét oldalát.
Forrón három szeletre vágjuk, majd egy evőkanál tejföllel, kis kockákra vágott paradicsommal, frissen aprított korianderrel és lime-gerezdekkel tálaljuk.