Sütőben sült pontypatkó kuszkuszkörettel
Bundázott halat könnyedén süthetsz sütőben is. Érdemes hozzá beszerezni egy olajsprayt (vagy egy szóróflakont az általánosan használt olajhoz), hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Hozzávalók
4 személyre- 4 db pontypatkó
- só
- liszt
- 1 db tojás
- panko kenyérmorzsa
- olívaolaj
- 20 dkg kuszkusz
- 25 dkg kelbimbó
- kb ¼ gránátalma magjai
- kevés citromlé
Elkészítés
A pontypatkókat leitatjuk, megsózzuk, először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig panko kenyérmorzsába forgatjuk.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, egész vékonyan befújjuk olajjal, majd ráfektetjük a halszeleteket. A tetejükre szintén spriccelünk kevés(!) olajat. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-18 percet sütjük, majd óvatosan megfordítjuk a szeleteket (széles lapáttal alájuk nyúlva a legegyszerűbb), és további 5-8 percet sütjük.
Amíg sül a hal, a kuszkuszt kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntjük, megsózzuk, majd lefedve állni hagyjuk. A kelbimbókat megtisztítjuk (szárukat levágjuk, külső leveleiket eltávolítjuk), ha nagyobbak a szemek, kettévágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A kész kuszkuszt villával fellazítjuk, hozzákeverjük a kelbimbót, a gránátalmamagokat, ha szükséges, még utánasózunk, végül kevés citromlével ízesítjük. A sült ponty mellé tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: