Sütőben sült hamis lángos zabpehelylisztből
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a legszigorúbb fogyókúrába is beilleszthető. Bár a hagyományos lángoshoz képest teljesen eltérő módon készül, érdemes kipróbálni, mert életmódváltás esetén hozza a strandos vagy piacos lángos feelinget.
Hozzávalók
5 darabhoz- 5 db tojás
- 25 dkg félzsíros túró
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 teáskanál (7 g) sütőpor
- 2 nagy csipet só
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáit összekeverjük a túróval és egy nagy csipet sóval, majd hozzákeverjük a zabpehelylisztet és a sütőport. A tojásfehérjét a másik nagy csipet sóval kemény habbá verjük, majd robotgéppel alacsony fokozaton a túrós-zabpehelylisztes masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsire 5 darab, egyenként kb. 10 cm átmérőjű köröket formázunk (kb. 3 evőkanál/darab) a masszából úgy, hogy két lángos között maradjon hely, mivel sülés közben kicsit még terülni fognak. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a lángosok, megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek, majd lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Zsírszegény natúr joghurttal és light reszelt sajttal fogyasztjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: