Sütőben sült csirkefasírt
Hozzávalók
12 fasírthoz- 50 dkg csirkehús
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- csipet frissen reszelt szerecsendió
- csipet őrölt fahéj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg napraforgómag
- só
- bors
Elkészítés
A csirkehúst ledaráljuk, vagy aprítógépben finomra, de nem pépesre aprítjuk. Készíthetjük csirkemellből, az gyorsabban megsül, és kényelmesebb vele dolgozni, viszont csirke felsőcombból sokkal zamatosabb lesz. Ha csirkecombot használunk, akkor éles késsel fejtsük le a combokról a húst és a bőrt távolítsuk el. A darált húshoz adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a finomra aprított újhagymát, a petrezselymet, a fűszereket és az olívaolajat. Ha teszünk bele kb. 3 evőkanál teljes kiőrlésű kenyérmorzsát, lágyabb lesz a fasírt állaga, de nélküle is összeáll. Kézzel fasírtokat formázunk, meghempergetjük a durvára tört szotyolában. Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük. Csirkemellből 15 perc alatt megsül.