Sült répatortás zabkása
A zabkását azért lehetetlen megunni, mert végtelen módon elkészíthető. Akár sütve, répatorta ízesítésben. Így is egyszerű, egészséges életmódba beilleszthető reggeli marad, mégis desszertként élvezhetjük.
Hozzávalók
2 adaghoz- 6 dkg apró szemű zabpehely
- 5 dkg sárgarépa
- 1 dkg chiamag
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- ½ tk szódabikarbóna
- 2,5 dl tej
- 3 dkg görög joghurt
- 1 ek vanília aroma
- 4 dkg zsírszegény mascarpone
- 2 dkg poreritrit vagy datolyaőrlemény
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A zabpelyhet összekeverjük a reszelt sárgarépával, a chiamaggal, a fahéjjal, a mézes fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával, majd beleöntünk 2 dl tejet, a görög joghurtot és a vanília aromát is. Alaposan összekeverjük, majd két hőálló tálkába kanalazzuk, és az előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
Eközben krémesre keverjük a mascarponét a maradék fél dl tejjel és az édesítővel.
Az elkészült zabkását megkenjük a krémmel, megszórjuk fahéjjal, és melegen fogyaszthatjuk is.
Még egy édes reggeli: