Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült répatortás zabkása

Klasszikus répatorta íz – új köntösben.
2022. March 23.

A zabkását azért lehetetlen megunni, mert végtelen módon elkészíthető. Akár sütve, répatorta ízesítésben. Így is egyszerű, egészséges életmódba beilleszthető reggeli marad, mégis desszertként élvezhetjük.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 6 dkg apró szemű zabpehely
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1 dkg chiamag
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg görög joghurt
  • 1 ek vanília aroma
  • 4 dkg zsírszegény mascarpone
  • 2 dkg poreritrit vagy datolyaőrlemény

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A zabpelyhet összekeverjük a reszelt sárgarépával, a chiamaggal, a fahéjjal, a mézes fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával, majd beleöntünk 2 dl tejet, a görög joghurtot és a vanília aromát is. Alaposan összekeverjük, majd két hőálló tálkába kanalazzuk, és az előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

Eközben krémesre keverjük a mascarponét a maradék fél dl tejjel és az édesítővel. 

Az elkészült zabkását megkenjük a krémmel, megszórjuk fahéjjal, és melegen fogyaszthatjuk is. 

 

Még egy édes reggeli: 

Gyümölcsös desszert pizza

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Buffalo karfiol

Buffalo karfiol

Adj különleges fűszerezést a karfiolnak!
Gyümölcsös desszert pizza

Gyümölcsös desszert pizza

Legyen a pizza ezúttal édes reggeli!
Vöröslencse-ropogós

Vöröslencse-ropogós

Tálald fűszeres mártogatóssal!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!