Könnyű csirkés recept: Sült paprikával, mozzarellával és bazsalikommal töltött csirkemell
Hozzávalók
4 személyre- 4 db csirkemellfilé
- 225g friss mozzarella, 8 szeletre vágva
- 340g (1 üveg) sült paprika 1 centis darabokra vágva (2 egész paprika, ha mi sütjük a paprikát)
- 1 csokor bazsalikom
- ¼ csésze reszelt parmezán
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- só, bors
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 205 fokra. Vajazzunk ki egy 20×30 centis kerámia sütőtálat.
2. Nyissuk ki a csirkemelleket úgy, hogy végigvágjuk hosszába, 0.5 centire a végétől álljunk meg.
3. Fektessük a csirkemelleket a sütőtálba, a kinyitott felükkel felfelé.
4. Szórjuk meg a fűszerkeverék felével, sózzuk, borsozzuk. Hámozzunk rá paprikát, bazsalikomot, és egy szelet mozzarellát a szelet aljára.
5. Hajtsuk össze a csirkemellet, ha kell nyomkodjuk bele a sajtot, a paprikát és a bazsalikomot.
6. Szórjuk meg a maradék fűszerkeverékkel.
7. Süssük 30-40 percig, amíg a hús már nem rózsaszín.
8. Vegyük ki a sütőből, és kapcsoljuk be a grill funkciót.
9. Tegyük a maradék mozzarellát és a parmezánt a csirkére, és tegyük be a grill alá, amíg a sajt megolvad, és elkezd buborékolni, kb. 5 perc.
Forrás: barbellsandbellinis.com