Sült paprikaleves sajtos kaláccsal
Hozzávalók
- 3 db piros kaliforniai piros paprika
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 7 dl zöldség alaplé
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 2 szál kakukkfű
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors
- 250 ml főzőtejszín
- 2 szelet kalács
- 6 szelet trappista sajt
- 5 szál snidling
Elkészítés
1. A paprikákat egy hőálló edényben 20 percig sütjük. Ezután lefedve 10 percig állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben leváljon.
2. A felkockázott hagymát és apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon és vajon megdinszteljük, közben sózzuk.
3. A megpucolt és feldarabolt fehérrépát is hozzáadjuk a hagymához, majd beleöntjük a paradicsompürét, és összefőzzük.
4. A levesalaphoz hozzáadjuk a felkockázott sült paprikát, majd felöntjük alaplével.
5. Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
6. A felszeletelt kalácsot megkenjük vajjal, majd a sajtszeletekkel szendvicset készítünk belőlük, és szendvicssütőben, vagy grillezőben aranybarnára sütjük.
7. A levest poharakba merjük, és a háromszögformára vágott kalácsszendvicseket beleállítjuk. Végül snidlinggel díszíthetjük.