Sült karfiol fokhagymás joghurttal, gránátalmával és csirkemellel
Hozzávalók
4-6 személy- 1 nagy fej karfiol
- 3 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 2 ek pirított szezámmag
- 1 gránátalma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csirkemell filé
- római kömény
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, és egyforma méretű darabokra vágjuk, és egy sütőzacskóban összeforgatjuk őket olivaolajjal, sóval és borssal. 210 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt elkészítjük az öntetet. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a reszelt fokhagymát, a reszelt citromhéjat, a citrom felének levét, sót, borsot és 1-2 evőkanálnyi olívaolajat, valamint a pirított szezámmag felét.
A gránátalmát megpucoljuk és magjait egy tálba szórjuk.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk római köménnyel, meglocsoljuk olívaolajjal.
Falatnyi darabokra vágjuk, majd feltűzzük a darabokat bambusz nyársakra és serpenyőben pirosra sütjük őket.
Az elkészült a sült karfiolokat egy tálra tesszük, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, megszórjuk a megmaradt szezámmaggal, a gránátalma magokkal, frissen aprított petrezselyemmel vagy korianderrel, és a csirkenyársakkal tálaljuk.