Sült csirkefalatokkal töltött salátakelyhek
Hozzávalók
- Öntethez:
- 2 ek. fehérborecet
- 5 ek. olívaolaj
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- Salátához:
- 1 db avokádó
- ½ db édeskömény
- 8-10 szem fekete olajbogyó
- 140 g csirkemell
- 75 g feta sajt
- 30 g aszalt paradicsom
- só, bors
- 1db jégsaláta
- Csirke kisütéséhez:
- olívaolaj
Elkészítés
1. A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Kockákra vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, facsarunk rá citromlevet. A serpenyőt felmelegítjük és 2 ek. olívaolajat öntünk bele. Kérgesítjük benne a húst 5-6 percig, majd átfordítjuk. További 5-6 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a húskockának mindkét oldala aranybarna legyen.
2. Kivesszük pihentetni és a hús maradék zsírjában a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt. További 10 percig karamellizáljuk.
3. A karikázott olívabogyót, az aszalt paradicsommal beleöntjük az édesköményes keverékbe és visszatesszük a csirkekockákat. 1-2 percig érleljük az ízeket.
4. Levesszük a tűzről, és egy tálban hozzákeverjük még az avokádót és a feta sajtot.
5. Elkészítjük az öntetet. Összeöntjük az ecetet, az olajjal, citromlével, fokhagymával, sóval, borssal.
6. Hozzáadjuk az dresszinget az avokádós hozzávalókhoz és alaposan összekeverjük. Végül a jégsaláta leveleket megtöltjük a kész csirkés keverékkel.