Itt egy jó és egészséges recept, méghozzá egy finom csirke-rizs alternatíva
Olyan sokszor használunk az egészséges receptekhez csirkemellet, hogy a csirke többi része már sokszor feledésbe is merül.
Pedig a comb is értékes fehérjeforrás, az íze pedig kicsit szaftosabb és különlegesebb.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 csirke felsőcomb
- 20 dkg bulgur
- 1 evőkanál kókuszolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg paradicsom
- friss bazsalikom
- oregánó
- rozmaring
- só
- bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra légkeveréssel.
2. A csirkecombokat megtisztítjuk, bőrüket levágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, rozmaringgal és oregánóval. Egymás mellé fektetjük őket egy tepsiben néhány szem paradicsommal, majd sütőbe tesszük kb. fél órára. 15 perc elteltével megfordítjuk a másik oldalukra, hogy mindenhol szépen megpiruljanak.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A maradék paradicsomot felkockázzuk.
4. Egy főzőedényben kókuszolajt hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Sóval, borssal, oregánóval és friss bazsalikommal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a bulgurt is és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon fedő alatt párolva a bulgur kb. 12 perc alatt megpuhul.
5. Az pirosra sült csirkecombokat a paradicsomos bulguron tálaljuk sült paradicsommal és friss bazsalikomlevelekkel.