Spenótos-krémsajtos csiga
Ha igen, pillanatok alatt készíthetsz édes vagy sós uzsonnát. Én most a sósra szavaztam sajtokkal és friss bébispenóttal.
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz- 1 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg bébispenót
- só, őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- 10 dkg sűrű (pl. tömlős) krémsajt (natúr vagy tejszínes)
- 10 dkg 20%-os tejföl
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag friss, konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, felaprított pórét, és puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd a felcsíkozott bébispenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd 1-2 perc alatt puhára sütjük.
A krémsajtot simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáforgatjuk a kihűlt hagymás spenótot.
A leveles tésztát kitekerjük, és a széleket üresen hagyva egyenletesen megkenjük a töltelékkel. Egyik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, majd ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejükre reszelt sajtot szórunk.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 22-25 perc alatt készre sütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: