Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős szardínia burgonyasalátával

Nem csak rántott halban gondolkozhatunk karácsonyra!
2020. December 20.

Apróhalat karácsonyra! Rengeteg jó érvet tudok az apróhal mellett: pillanatok alatt készen van, süthetjük önmagában vagy lisztbe forgatva, panírozhatjuk, grillezhetjük, és ugyanannyira passzol egy téli étkezéshez, mint amennyire jól tud esni a nyár közepén. Miért ne iktathatnánk be karácsony egyik napjára? 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg főzni való burgonya
  • 1 nagy doboz tejföl (kb. 35 dkg)
  • 2 fej lila hagyma
  • 10 kis csemegeuborka
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, őrölt fekete bors
  • 80 dkg tisztított szardínia
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

 

 

A burgonyát héjában, bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kockákra vagy karikákra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a megpucolt, felaprított lila hagymával, a lecsepegtetett, felkarikázott csemegeuborkával, a citromlével, sóval és borssal. Összeforgatjuk a burgonyával, tálalásig hűtőbe tesszük. 

A szardíniát szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a halakat átsütjük rajta. A burgonyasalátával tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bundázott tintahal

Bundázott tintahal

Karácsonyi előétel vagy szilveszteri snack?
Töltött melegszendvics

Töltött melegszendvics

Kívül ropogós, belül krémes, az egyik legtutibb hétvégi reggeli!
Pulykás-almás clubszendvics

Pulykás-almás clubszendvics

Ez az a szendvics, ami beillik ebédnek is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!