Serpenyős szardínia burgonyasalátával
Apróhalat karácsonyra! Rengeteg jó érvet tudok az apróhal mellett: pillanatok alatt készen van, süthetjük önmagában vagy lisztbe forgatva, panírozhatjuk, grillezhetjük, és ugyanannyira passzol egy téli étkezéshez, mint amennyire jól tud esni a nyár közepén. Miért ne iktathatnánk be karácsony egyik napjára?
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg főzni való burgonya
- 1 nagy doboz tejföl (kb. 35 dkg)
- 2 fej lila hagyma
- 10 kis csemegeuborka
- 2 evőkanál citromlé
- só, őrölt fekete bors
- 80 dkg tisztított szardínia
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyát héjában, bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kockákra vagy karikákra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a megpucolt, felaprított lila hagymával, a lecsepegtetett, felkarikázott csemegeuborkával, a citromlével, sóval és borssal. Összeforgatjuk a burgonyával, tálalásig hűtőbe tesszük.
A szardíniát szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a halakat átsütjük rajta. A burgonyasalátával tálaljuk.