Saslik vele sült burgonyával
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya
- olaj
- só, őrölt fekete bors
- 3-4 kis ág rozmaring
- 4 kis fej lila hagyma
- 1 közepes méretű cukkini
- 1 nagyobb lecsópaprika
- 35 dkg tarja
- 30 dkg csípős kolbász
- gyros fűszerkeverék
Elkészítés
A burgonyát (nagyobb szemű újkrumpliból készítettem) meghámozzuk, felcikkezzük. 2 nagyobb méretű, olajjal kikent sütőtál alján kiterítjük, összeforgatjuk egy kevés sóval és őrölt borssal. A krumplicikkek közé helyezzük a rozmaringágakat.
A nyársakhoz 8 darab fa nyársat hideg vízbe áztatunk minimum 10 percre. Közben a lila hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk. A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a paprikákat cikkekre szeljük. A tarját felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk.
A hozzávalókat nyársakra húzzuk, és a krumpliágyra helyezzük. Egy kevés olajban simára keverünk 1 kávéskanálnyi gyros fűszerkeveréket, majd beecseteljük vele a nyársakat. A sütőtálakat letakarjuk alufóliával, majd 190 fokos sütőbe toljuk kb. 70-80 percre. Sütés közben néha átforgatjuk a nyársakat, valamint a burgonyacikkeket is. A sütési idő végén pedig kissé meg is piríthatjuk. Tálalás előtt eltávolítjuk a rozmaringágakat.