Sárgarépás pite
A boltok ugyan zárva vannak, de a pite tésztája annyira alap hozzávalókból áll, hogy nagy valószínűséggel nálad is megtalálhatók otthon. A tetejéről a mascarponét elhagyhatod, vagy citrommázra, esetleg olvasztott csokira cserélheted.
Hozzávalók
10-12 kisebb szelethez- A tésztához:
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg natúr joghurt
- 10 dkg sárgarépa (tisztítva, lereszelve, levétől kinyomkodva)
- 20 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- ½ kávéskanál őrölt gyömbér
- A tetejére:
- 25 dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál porcukor
- csokitojások
Elkészítés
A tojásokat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és a lereszelt répát.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a fűszereket, a tojásos keverékhez adjuk, simára keverjük.
A masszát egy kb. 18×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc) sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, és a pite tetejére kenjük. Felszeleteljük, végül kis tojásokkal díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki!