Sárgarépanapra sárgarépa tekercsek
Újra egy nap és újra egy étel, ami egyszerű, és egészséges (de pszt, ezt ne tudja meg senki, a gyerekeim imádják a nyers répát, mert ropog, maradjunk ennyiben), és baromi jól néz ki. Nagyon nem szívesen reklámozom úgy ezeket a falatokat, hogy mindenmentes, de még ez is elmondható róla, ugyanis ez a tekercs humusszal készül, csak zöldségekből, tehát még vegán is lehetne, ha nem tennék a tetejére joghurtot. Természetesen aki nem vegán diéta szerint étkezik, az tehet bele sonkát is, sajtot, egyebet, a lényeg, hogy ez az az étel, amit se sütni, se főzni nem kell, hanem csak kenni, meg vágni, csak fordított sorrendben.
Hozzávalók
- 2 nagyobb répa
- ½ tk só
- 15 dkg humusz
- csilipehely (elhagyható)
- zöldfűszerek
- joghurt a tálaláshoz
- sonkaféle, sajtféle (elhagyható)
Elkészítés
A répát alaposan mosd meg, ha szükséges, hámozd is meg – én általában csak ledörzsölöm. Egy zöldséghámozóval szeletelj belőle szalagokat, sózd be mindegyiket és tedd félre pár percre. Ettől kissé megpuhul, és kezelhetőbb lesz.
A répaszeletekbe kenj a végétől, végéig humuszt – a végbe azért kell, hogy összeragassza – tegyél bele sonkát, ha használsz, majd tekerd fel. Minden mást már feltekert állapotában dugj bele (zöldfűszer), vagy szórj a tetejére (pl. morzsolt kecskesajt). Ha nem gyerekeknek tálalod, akkor szórd meg csilipehellyel és így tálald.