Egészséges és finom leves recept következik: Sárgarépa krémleves répa chipsszel
Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 1 mokkáskanál himalaya só
- ½ mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 mokkáskanál kurkuma
- olíva olaj spray
- 1 pohár krémes natúr joghurt
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 1 db sütőzacskó
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
A répákat megpucoljuk és 1 db kivételével felkarikázzuk. Sütőzacskóba tesszük, majd megszórjuk sóval, borssal, római köménnyel és kurkumával, és olívaolajt fújunk rá. A zacskót szorosan bezárjuk és összerázzuk, hogy a fűszerek és az olaj elkeveredjenek. Az előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, míg teljesen puhára sül.
A maradék sárgarépát zöldségszeletelő vagy egy éles kés segítségével nagyon vékony karikákra vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket egymás mellé és befújjuk olívaolajjal. A forró sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A zacskóban puhára sült répát turmixgépben összeturmixoljuk a natúr joghurttal és a zöldség alaplével. Végül egy edénybe visszatöltve 3-4 percig forraljuk.
Frissen, melegen, vagy akár hűtőben kihűtve tálaljuk a répa chipsszel megszórva, 1-1 kanál joghurttal és friss fűszernövénnyel díszítve.