Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel
Hozzávalók
4 személyre- 18 dkg zabkeksz
- 10 dkg dió
- 7 dkg vaj
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 3 tojás
- 4-5 dl tejszín
- 4-5 dl tejföl
- 1 citrom
- 2-3 ek liszt
- Az öntethez:
- 125 g vegyes bogyós gyümölcs
- 5 ek porcukor
Elkészítés
1. A zabkekszet a dió felével durvára aprítjuk, a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük.
2. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alulra nyomkodjuk a kekszmorzsát, majd a szélét vajjal kenjük ki és tört dióval vonjuk be.
3. Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, szakaszosan a tojásokat, a lisztet és a fél citrom reszelt héját és levét. Végül a tejszínt is elkeverjük benne.
4. A morzsára öntjük a krémet, majd 150 fokon 45 percig sütjük. Ha a torta lehűlt, hűtőben pihentetjük még minimum 2 órát.
5. Az öntethez a gyümölcs felét és a cukrot egy serpenyőben összeforraljuk. A maradék gyümölccsel díszítjük a tortát és meglocsoljuk a gyümölcsös raguval. Jó étvágyat!