Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Adásban volt: 2017. June 20.
A recepthez tartozó videó
2017. June 20.

Hozzávalók

4 személyre
  • 18 dkg zabkeksz
  • 10 dkg dió
  • 7 dkg vaj
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 4-5 dl tejszín
  • 4-5 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 2-3 ek liszt
  • Az öntethez:
  • 125 g vegyes bogyós gyümölcs
  • 5 ek porcukor

Elkészítés

1. A zabkekszet a dió felével durvára aprítjuk, a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük.

2. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alulra nyomkodjuk a kekszmorzsát, majd a szélét vajjal kenjük ki és tört dióval vonjuk be.

3. Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, szakaszosan a tojásokat, a lisztet és a fél citrom reszelt héját és levét. Végül a tejszínt is elkeverjük benne.

4. A morzsára öntjük a krémet, majd 150 fokon 45 percig sütjük. Ha a torta lehűlt, hűtőben pihentetjük még minimum 2 órát.

5. Az öntethez a gyümölcs felét és a cukrot egy serpenyőben összeforraljuk. A maradék gyümölccsel díszítjük a tortát és meglocsoljuk a gyümölcsös raguval. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütés nélküli kókusztejes gesztenyetorta dió-datolya alapon

Sütés nélküli kókusztejes gesztenyetorta dió-datolya alapon

A különlegessége a készítő számára abban rejlik, hogy a torta elemeit sem sütni, sem különösebben főzni nem kell, ráadásul nemhogy nem ártalmas az egészségre, de kimondott vitaminbomba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!