Sajtos-tojásos tortillatekercs
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Ez pedig a teljes kiőrlésű tortilla lapba tekert tojáslepény friss salátával, ami egyszerű, de mégis különleges diétás napindító. Frissen a legfinomabb, de jó szolgálatot tesz útravalónként is szendvics helyett.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 db teljes kiőrlésű tortilla lap
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 szelet light trappista sajt
- só, friss zöldségek ízlés szerint
Elkészítés
A tojásokat kettesével villával felverjük, sózzuk és egy-egy kanál kókuszolajon 2 db tojáslepényt sütünk belőlük. A tojáslepényeknek csak az egyik oldalát sütjük meg, a felül lévő nyers oldalra még a serpenyőben ráterítünk és a tenyerünkkel finoman rányomkodunk egy-egy tortilla lapot.
Amikor a tortilla lap rásült a tojáslepényre, egy tányérra borítjuk úgy, hogy a tojásos rész legyen felül. Rátesszük a sajtszeleteket és a friss zöldségeket, majd először két oldalát behajtjuk, és szorosan feltekerjük.
Visszatesszük néhány másodpercre a forró serpenyőbe, hogy mindkét oldalát enyhén megpirítsuk, ügyeljünk közben arra, hogy ne csússzanak szét a tekercsek.
Hasonlóan elkészítjük a másik tekercset is. A kész tortillatekercsek forrón fogyaszthatók.
Ezt a receptet is próbáld ki: