Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos karfiolkenyér

Kétsajtos, alacsony szénhidráttartalmú nassolnivaló.
2017. április 11.

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 tojás (M-es/L-es méret)
  • 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • ½ tk. szárított oregánó
  • 3 csésze reszelt mozzarella (osztva)
  • ½ csésze parmezán
  • kóser só
  • frissen őrölt fekete bors
  • egy csipet pirospaprika
  • 2 tk. friss petrezselyem
  • marinara szósz mártogatósnak

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Konyhai robotgépben aprítsuk fel a karfiolt, tegyük egy nagy tálba.

2. Adjuk hozzá a 2 tojást, a fokhagymát, az oregánót, 1 csésze mozzarellát, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük egyneművé.

3. Tegyük a tepsibe a tál tartalmát, nyomkodjuk le. Süssük barnává – kb. 25 perc.

4. Szórjuk rá a maradék mozzarellát, pirospaprikát, petrezselymet, majd süssük további 5-10 percig, amíg a sajt olvadni kezd.

5. Vágjuk fel, tálaljunk mellé marinara szószt.

 

forrás: delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés kenyér

Körtés kenyér

Süssük meg mert különleges!
Olivás, kolbászos piknikkenyér

Olivás, kolbászos piknikkenyér

A fekete olajbogyóval és kolbásszal sült piknikkenyér tökéletes fogás egy kirándulásra, persze a vendégeket is levehetjük vele a lábukról, de egy családi uzsonnára is tökéletes választás. Ráadásul még elkészíteni is egyszerű!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?