Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos karfiolkenyér

Kétsajtos, alacsony szénhidráttartalmú nassolnivaló.
2017. April 11.

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 tojás (M-es/L-es méret)
  • 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • ½ tk. szárított oregánó
  • 3 csésze reszelt mozzarella (osztva)
  • ½ csésze parmezán
  • kóser só
  • frissen őrölt fekete bors
  • egy csipet pirospaprika
  • 2 tk. friss petrezselyem
  • marinara szósz mártogatósnak

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Konyhai robotgépben aprítsuk fel a karfiolt, tegyük egy nagy tálba.

2. Adjuk hozzá a 2 tojást, a fokhagymát, az oregánót, 1 csésze mozzarellát, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük egyneművé.

3. Tegyük a tepsibe a tál tartalmát, nyomkodjuk le. Süssük barnává – kb. 25 perc.

4. Szórjuk rá a maradék mozzarellát, pirospaprikát, petrezselymet, majd süssük további 5-10 percig, amíg a sajt olvadni kezd.

5. Vágjuk fel, tálaljunk mellé marinara szószt.

 

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés kenyér

Körtés kenyér

Süssük meg mert különleges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!