Sajtos karfiolkenyér
Kétsajtos, alacsony szénhidráttartalmú nassolnivaló.
2017. April 11.
Hozzávalók
- 1 nagy fej karfiol
- 2 tojás (M-es/L-es méret)
- 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- ½ tk. szárított oregánó
- 3 csésze reszelt mozzarella (osztva)
- ½ csésze parmezán
- kóser só
- frissen őrölt fekete bors
- egy csipet pirospaprika
- 2 tk. friss petrezselyem
- marinara szósz mártogatósnak
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Konyhai robotgépben aprítsuk fel a karfiolt, tegyük egy nagy tálba.
2. Adjuk hozzá a 2 tojást, a fokhagymát, az oregánót, 1 csésze mozzarellát, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük egyneművé.
3. Tegyük a tepsibe a tál tartalmát, nyomkodjuk le. Süssük barnává – kb. 25 perc.
4. Szórjuk rá a maradék mozzarellát, pirospaprikát, petrezselymet, majd süssük további 5-10 percig, amíg a sajt olvadni kezd.
5. Vágjuk fel, tálaljunk mellé marinara szószt.
forrás: delish.com
Megosztom barátaimmal