Rumos-tejfölös fánkocskák
Farsang idején érdemes minél többféle fánkot kipróbálni, tudjátok, kísérletezni a szalagossal (hogy tuti szalagos legyen), sütni egy klasszikus csörögét vagy éppen egy túrófánkot. Ebben a receptben azt szeretem a legjobban, hogy villámgyors, csak bekeverjük, és már szaggathatjuk is az olajba.
Hozzávalók
4 személyre- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 evőkanál rum aroma
- 25 dkg tejföl
- 25 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 4 dl olaj a sütéshez
- porcukor és baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a cukorral, a kétféle aromával és a tejföllel. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk, és az egészet simára keverjük.
Egy közepes méretű lábasban olajat hevítünk. A masszából két kanál segítségével kis kupacokat szaggatunk a közepesen forró olajba, és aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük.
A kész fánkokat porcukorral meghintve, baracklekvárral körítve tálaljuk.