Ropogós karajcsíkok csemegeuborkás mártogatóssal
Néha belefér egy kis ropogós nasi az esti filmhez! A panko, azaz a japán panírozó morzsa extra ropogós állagot kölcsönöz a húsnak, érdemes ezzel készíteni hagyományos morzsa helyett.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 40 dkg csont nélküli sertéskaraj
- gyros fűszerkeverék
- liszt
- 2 tojás
- só
- panko morzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
- A mártogatóshoz:
- 20 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- 2 púpozott evőkanál ketchup
- 5 dkg csemegeuborka
- 2 szál újhagyma
- só
Elkészítés
A karajt felszeleteljük, bedörzsöljük gyros fűszerkeverékkel, majd csíkokra vágjuk. Először lisztbe, majd felvert, enyhén megsózott tojásba, végül pedig a panko morzsába panírozzuk. Egy nagyobb lábasban közepesen forróra melegítjük az olajat, és a karajcsíkokat aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a majonézzel, a ketchuppel, a jól lecsepegtetett, felaprított csemegeuborkával, a megtisztított, finomra vágott újhagymával és kevés sóval. Ezzel tálaljuk a karajcsíkokat.
Ezt a receptet is próbáld ki: