Ropogós karácsonyi teasüti
A hidegebb, sötétebb téli napokon nagyon jól tud esni egy bögre forró tea, kakaó vagy kávé, ami mellé tökéletes kiegészítő ez a ropogós, ünnepi ízvilágú teasüti.
Hozzávalók
20 darabhoz- 50 g vaj
- 120 g eritrit
- 1 tojás
- 2 evőkanál vanília aroma
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g durumliszt
- ½ evőkanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- ½ evőkanál őrölt gyömbér
- ¼ evőkanál kardamom
- ½ evőkanál őrölt szerecsendió
Elkészítés
A vajat az eritrittel habosra keverjük. Amint kifehéredik, hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, és tovább keverjük.
Külön összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, majd a nedves hozzávalóhoz adjuk és összegyúrjuk. Fóliába tekerve egy óráig a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
Lisztezett nyújtódeszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, sütikiszúróval formára vágjuk, majd sütipecséttel mintázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát, majd az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.