Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rizses-húsos kaliforniai paprikák szeletelt Ammerländer Jadegut sajttal

2019. November 25.

Már a színük is jókedvre derít, hát még az ízük! A kaliforniai paprikákat finom húsos-olajbogyós töltelékkel töltöttük meg, majd enyhén pikáns ízű, zamatos Ammerländer Jadegut sajtot olvasztottunk a tetejükre

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 4 db nagy méretű piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 4 szelet Ammerländer Jadegut sajt

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük, majd félretesszük. 

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, még pár percet sütjük. Ezután hozzákeverjük a főtt rizst és a felkarikázott olajbogyót. 

A kaliforniai paprikákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, ereiket, magjaikat eltávolítjuk. Vékonyan kiolajozott sütőtálba helyezzük, megtöltjük a rizses-húsos töltelékkel, majd melléjük helyezzük a kalapokat is. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Ezután a tetejükre helyezzük a Ammerländer Jadegut sajtszeleteket, és visszatoljuk a sütőbe további 10 percre. 

A kész paprikákat melegen, tetszőleges salátával körítve tálaljuk. 

Az Ammerländer Jadegut egy valódi észak-németországi sajtkülönlegesség. Enyhén pikáns íz, az északi sajtokra jellemző zamattal. Ebben a sajtban jól megmutatkozik a sok-sok éves sajtkészítési tapasztalat, a szakértelem és a kicsit markánsabb ízvilágot előtérbe helyező ízlés. Mindennek köszönhetően a sokáig érlelt Ammerländer Jadegut egyre több magyar fogyasztó szívét is meghódítja. 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!