Reteksaláta korianderrel
Nem mondom, hogy a retek nagy kedvencem volt régebben, de amióta rájöttem, hogy milyen változatosan lehet felhasználni, egész megszerettem. Ilyenkor nyáron gyakran sütöm is, serpenyőben, vagy sütőben, attól függ, minden esetre egy kevés balzsamecettel nagyon finom. De salátákban is egyre jobban használom, sőt, most már odáig jutottam, hogy olyan saláta is van a repertoáromban, amelyben a retek a főszereplő.
Hozzávalók
- 2 csomag retek, ha kisebb, akkor félbe vágva, ha nagyobb, akkor felszeletelve
- ½ kis fej lilahagyma apróra vágva
- 1 csapott tk só
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szójaszósz
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomó koriander durvára vágva
- 6 dkg kecskesajt
Elkészítés
A megmosott, felszeletelt retket keverd össze a lila hagymával és forgasd össze a sóval. Hagyd állni 5 percig, közben keverd össze a rizsecetet, a szójaszószt és az olajat. Add a retekhez a koriandert és az öntet felét, forgasd össze és tálad. A tetejére morzsolj kecskesajtot, és kínáld a maradék öntettel.