Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Répás céklás saláta pisztáciával és mazsolával

2016. szeptember 26.

Hozzávalók

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ¾ csésze arany mazsola
  • ¼ csésze fehér borecet
  • 6 közepes hámozott sárgarépa (julien csíkokra vágva)
  • 2 közepes hámozott cékla, (julien csíkokra vágva)
  • ½ csésze friss petrezselyem levél
  • ¼ csésze friss mentalevél
  • 3 evőkanál citromlé
  • ½ tk. zúzott pirospaprika-pehely
  • Kóser só és frissen őrölt fekete bors
  • ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¾ csésze sótlan, hámozott nyers pisztácia

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

2. Terítsük szét a pisztáciát  egy kis karimájú tepsibe; pirítsuk amíg aranybarna lesz, kb.  6-8 percig. Időnként keverjük meg.

3. Hagyjuk kihűlni majd aprítsük durvára.

4. Keverjük össze a fokhagymát, a mazsolát és az ecetet egy nagy tálban és hagyjuk pihenni 1 órán át.

5. Távolítsuk el a fokhagymát a mazsolás keverékből, nem fog már kelleni.

6. Tegyük  az ecetes keverékbe a sárgarépa, cékla, pisztácia, petrezselyem, menta, citromlé, és a pirospaprika pehely keveréket,  sózzuk, borsozzuk.

7.  Adjuk hozzá az olajat, óvatosan forgassuk össze.

 

Forrás: bonappetit.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cékla falafel

Cékla falafel

Avokádó humusszal
Sült céklasaláta

Sült céklasaláta

Dióval, vízitormával és mascarponéval
Céklás tagliatelle

Céklás tagliatelle

Egy pici fehérborral, tejszínnel és zsályával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!