Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Répás céklás saláta pisztáciával és mazsolával

2016. September 26.

Hozzávalók

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ¾ csésze arany mazsola
  • ¼ csésze fehér borecet
  • 6 közepes hámozott sárgarépa (julien csíkokra vágva)
  • 2 közepes hámozott cékla, (julien csíkokra vágva)
  • ½ csésze friss petrezselyem levél
  • ¼ csésze friss mentalevél
  • 3 evőkanál citromlé
  • ½ tk. zúzott pirospaprika-pehely
  • Kóser só és frissen őrölt fekete bors
  • ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¾ csésze sótlan, hámozott nyers pisztácia

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

2. Terítsük szét a pisztáciát  egy kis karimájú tepsibe; pirítsuk amíg aranybarna lesz, kb.  6-8 percig. Időnként keverjük meg.

3. Hagyjuk kihűlni majd aprítsük durvára.

4. Keverjük össze a fokhagymát, a mazsolát és az ecetet egy nagy tálban és hagyjuk pihenni 1 órán át.

5. Távolítsuk el a fokhagymát a mazsolás keverékből, nem fog már kelleni.

6. Tegyük  az ecetes keverékbe a sárgarépa, cékla, pisztácia, petrezselyem, menta, citromlé, és a pirospaprika pehely keveréket,  sózzuk, borsozzuk.

7.  Adjuk hozzá az olajat, óvatosan forgassuk össze.

 

Forrás: bonappetit.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!