Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres saláta juhsajttal

Adásban volt: 2013. május 27.
A recepthez tartozó videó
Talán meglepő, hogy a salátába egyszerre kerül eper és juhsajt, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni!
2016. július 15.

Hozzávalók

4 adag
  • 25 dkg eper
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek ecet (vagy balzsamecet)
  • 1 ek citromlé
  • 1,5 ek méz

  • bors
  • 1 csomag szép, friss saláta (galambbegy, rukkola, vagy valami vegyes mesclun)
  • 1 marék mandula
  • 10 dkg kemény juhsajt, vagy kecskesajt

Elkészítés

Először elkészítjük az epres vinaigrette-et. Ehhez az epret pürésítjük, átpasszírozzuk – a magokat eltávolítjuk belőle.
A szokásos módon vinaigrette öntetet készítünk: az ecetet elkeverjük a sóval, a borssal, a mézzel, és a citromlével.
Hozzáadjuk az eperpürét, majd lassan belecsorgatjuk az olívaolajat, és opálosra simára keverjük.
Az öntetben megforgatjuk a friss salátát.
Tálaláskor a saláta tetejére rámorzsoljuk a juhsajtot, eperdarabokat teszünk rá, és megszórjuk pirított mandulával.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Kiadós reggeli kell? A szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyu kitűnő választás és csak egy picivel kell korábban kelnünk, hogy meglepjük vele a családot egy dolgos hétköznap reggelén.
Tejkaramellás kalácspuding

Tejkaramellás kalácspuding

Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.