Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu
Hozzávalók
4 adaghoz- Piskótához:
- 50 g zabliszt
- 2 db tojás
- 30 g eritrit
- Krémhez:
- 100 g sovány túrókrém
- 1,5 dl (hideg) kókusztejszín
- 1 dl feketekávé
- 70 g eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összeleverjük az eritrittel, a zabliszttel és 0,5 dl vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük anélkül, hogy összetörne. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez villával összetörjük a túrót, majd hozzáadunk 50 g eritritet, 3 evőkanál fekete kávét és a vanília aromát. A kókusztejszínt habverővel kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a túrókrémmel.
A maradék 20 g eritritet a fekete kávéba keverjük, majd ebbe áztatjuk a megsült és felkockázott piskótát.
4 befőttes üvegbe vagy üvegpohárba rétegezzük a tiramisut. Először egy réteg kávéba áztatott piskóta, majd egy adag krém, végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Ezt a pohár tetejéig ismételjük.
Fogyasztás előtt hűtőben 2-3 óráig pihentetjük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.