Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával
Van valami egészen klassz abban, amikor a tejföl és a savanyú káposzta szépen összesül a sütőben. Alá már csak némi gabona és szaftos, fűszeres hús kell, és kész is a laktató ebéd.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg bulgur
- só
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 50 dkg darált pulykahús
- őrölt fekete bors
- 25 dkg savanyú káposzta
- 40 dkg tejföl
- 1 tojás
Elkészítés
A bulgurt átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, majd mehet bele a darált hús. Fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és további 3-4 percig a tűzön hagyjuk, folyamatosan kevergetjük.
Közben egy másik serpenyőben felhevítjük a 2. evőkanál olajat. Rátesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblíthetjük előtte), és kevergetve puhára sütjük.
Ezután jöhet a rétegezés. Egy nagyobb sütőtálat kikenünk a maradék olajjal. Eloszlatjuk benne a bulgurral összekevert húst, majd befedjük a savanyú káposztával. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és a tojással. A káposztára kanalazzuk, elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.