Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával

Klasszikus rakott étel, rizs helyett ezúttal bulgurral és darált pulykahússal.
2020. October 22.

Van valami egészen klassz abban, amikor a tejföl és a savanyú káposzta szépen összesül a sütőben. Alá már csak némi gabona és szaftos, fűszeres hús kell, és kész is a laktató ebéd. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg bulgur

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 50 dkg darált pulykahús
  • őrölt fekete bors
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg tejföl
  • 1 tojás

Elkészítés

 

A bulgurt átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. 

Közben egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, majd mehet bele a darált hús. Fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és további 3-4 percig a tűzön hagyjuk, folyamatosan kevergetjük.

Közben egy másik serpenyőben felhevítjük a 2. evőkanál olajat. Rátesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblíthetjük előtte), és kevergetve puhára sütjük. 

Ezután jöhet a rétegezés. Egy nagyobb sütőtálat kikenünk a maradék olajjal. Eloszlatjuk benne a bulgurral összekevert húst, majd befedjük a savanyú káposztával. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és a tojással. A káposztára kanalazzuk, elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lasagne

Lasagne

Este már hűvös van...süss egy tepsi lasagnét!
Oktoberfest-kolbász currys rizzsel

Oktoberfest-kolbász currys rizzsel

Currywurst, de másképp…
Kínai keles-csirkés tészta

Kínai keles-csirkés tészta

A kínai kel nem csak nyersen finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!