Pulykával töltött kaliforniai paprika
Töltött paprikát nem csak tv-paprikából és paradicsommártásban készíthetünk. Ez a sütőben készült változat azokat is meggyőzheti, akik a hagyományos verziót nem kedvelik.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 30 dkg darált pulykacomb
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 evőkanál őrölt csemegepaprika
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 15 dkg csiperkegomba
- 5 dkg rizs puhára főve
- 3 db (piros, sárga, zöld) kaliforniai paprika
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd a felforrósított kókuszolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált pulykát, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával és köménnyel. Amint elkezd bebarnulni a hús, lefedjük, és fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk. Ekkora hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát és a főtt rizst is, majd tovább pároljuk addig, amíg a gomba is megpuhul.
A paprikákat alaposan megmossuk, majd félbevágjuk és kicsumázzuk. Magas falú tepsibe fektetjük, majd belekanalazzuk a pulykás tölteléket. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Melegen, olaj nélkül sült burgonyahasábokkal tálaljuk.