Pillecukros sütemény délutánra, kávé mellé
Hozzávalók
Egy 28x18-as tepsihez- 56g vaj (szobahőmérsékleten)
- 2 ek. szőlőmagolaj
- 150g cukor
- 1 tojás
- 210g liszt
- 1,5 tk. sütőpor
- 0,5 tk. szódabikarbóna
- 0,5 tk. só
- 0,5 csésze graham keksz (apróra morzsolva)
- 1 csésze görög joghurt
- 1 csésze csokoládé pasztilla
- 12-14 db nagy pillecukor (félbe vágva)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Tegyük egy tálba a cukrot, a vajat és az olajat, majd keverjük egyneművé spatulával. Keverjük hozzá a tojást, majd kaparjuk le az oldalakat.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a kekszmorzsát, és a joghurtot. Adjuk hozzá a másik keverékhez, majd forgassuk bele a csokoládé pasztillát. Kaparjuk a masszát a tepsibe, süssük 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Vegyük ki a kész süteményt, szórjuk rá egyenletesen a pillecukrot, majd rakjuk vissza grillfokozatra, hogy kissé megpiruljanak a cukrok. Figyeljük folyamatosan, hiszen 1 perc is elég hozzá. Ha nincs a sütőn ilyen fokozat, 25 perc sülés után vegyük ki a tepsit, szórjuk rá a pillecukrot, és tegyük vissza további 5 percre.
Szeletelés és tálalás előtt hagyjuk a süteményt kihűlni.
forrás: A Treats Affair