Nyers banoffee pite
Hozzávalók
22 cm-es formához- Alap:
- 100 g zabpehely
- 70 g mandula
- 50 g eritrit
- 50 g kókuszolaj
- „Karamell” krém:
- 100 g magozott datolya
- 130 g banán
- Himalája só
- Tejszínhab:
- 100 g hűtött kókusztejszín
- 30 g eritrit
- 50 g banán
Elkészítés
A mandulát és a datolyát legalább egy órára vízbe áztatjuk, hogy kellően megpuhuljanak.
Ezután a mandulát, a zabpelyhet, az 50 g eritritet és a kókuszolajt aprítógép segítségével addig aprítjuk, amíg elkezd összeállni a massza. Ezután egy pite-, vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, 3 cm-es peremet képezve a forma oldalán.
A nyers karamellhez összeturmixoljuk az áztatott datolyát a banánnal és ízlés szerint sóval, hogy sós karamell szerű ízt kapjunk. A krémet a piteformába töltjük egyenletesen, majd a fagyasztóba tesszük a formát.
Végül elkészítjük a habot. Ehhez a hideg kókusztejszínt habverő segítségével habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a banánt is, és egészen addig tovább keverjük a habot, amíg csomómentes krémet kapunk. Ezt is eloszlatjuk a pite tetején, majd visszatesszük a fagyasztóba kb. 1 órára, amíg minden réteg megszilárdul.