Nem gondoltunk még erre a párosra, de kipróbáltuk és nem csalódtunk
Hozzávalók
- ¼ csésze extra szűz olíva olaj
- 1 ek. arany balzsamecet
- 1 tk. cukor
- 1 ek. apróra vágott tárkony
- ¼ tk. kóser só
- ¼ tk. őrölt feketebors
- 2 megtisztított, kicsontozott csirkemell
- 6 csésze spenót
- 6-8 nagy eper (csumája nélkül, félbe vágva)
- 1 avokádó (hámozva, kimagozva, felcikkezve)
- 3-4 karika lilahagyma
- ¼ csésze fetasajt
- 2 ek. apróra vágott mandula
Elkészítés
Keverjük össze az extra szűz olíva olajat, a balzsamecetet, a cukrot, a tárkonyt, a sót és a borsot egy kis tálkában.
Tegyük egy keskeny tálba a csirkemelleket, öntsük rájuk a szósz felét, fedjük le, majd tegyük hűtőbe legalább fél órára (max. 2 órára).
Fújjunk be egy tapadásmentes serpenyőt sütőspray-vel, tegyük közepes lángra. Helyezzük bele a csirkemelleket, majd 3-3 percig süssük mindkét oldalon. Vegyük takarékra a gázt, majd további 20-25 percig süssük a húst (5 percenként forgatva). Hagyjuk hűlni a csirkemelleket, majd csíkozzuk fel azokat.
Rendezgessük el egy nagy tálban a spenótot, az epret és a lilahagymát. Csurgassuk meg a maradék dressinggel, majd helyezzük rá a fetasajtot, az avokádót, a csirkemelleket és a mandulát.
forrás: foodiecrush.com