Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Narancsos avokádós pisztrángsaláta mángolddal

Itt az újabb szezonhoz illő formaőrző fogás, amely csodálatos ebéd vagy vacsora lehet önmagában, de az ünnepek során előételként is tálalható.
2016. december 7.

Télen sokan elengedik magukat az étkezés terén, mondván, hogy úgysincs ilyenkor elég zöldség és gyümölcs, amivel változatosan lehet könnyű ételeket varázsolni, meg hát úgyis nyakig be vagyunk bugyolálva, nem látszik az a néhány plusz kiló, meg ugye ilyenkor az ember a napsütést és a meleget hiányolva kedélyjavítás címén eszik, meg az ünnepek, meg a külső körülmények, meg a… meg a… meg a…

Állj!

Tény, hogy kisebb a kínálat a frissekből, pláne a hazaiból, mint ahogy az is tény, hogy fényből is kevesebb jut. De hogy abból, ami elérhető, ne tudjunk mindig újabb és újabb ízharmóniákat varázsolni, és ezzel színeket csempészni a téli étkezésünkbe úgy, hogy még a telet is  sikerüljön átvészelni a nyárra kínkeservesen megszerzett nádszál alakunkkal, na, az korántsem igaz! Itt az újabb szezonhoz illő formaőr fogás, ami csodálatos ebéd vagy vacsora lehet önmagában, de az ünnepek során előételként is tálalható.

Hozzávalók

  • 1 doboz zsenge céklalevél (más zöldsaláta is megfelel)
  • 20 dkg (koktél)paradicsom
  • 1 tálca melegen füstölt pisztráng
  • 1 narancs/mandarin
  • 1 avokádó
  • 1/2 citrom
  • 2 ek tökmagolaj (olívaolajjal is helyettesíthető)
  • 1 ek tökmag
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Makadámiás  kókuszbonbon tört pisztáciával

Makadámiás kókuszbonbon tört pisztáciával

Egy kísérletezés eredménye ez a falatnyi desszert, ami pofonegyszerű, pillanatok alatt megvan, hiperegészséges és őrült finom.
Shakshuka

Shakshuka

"Megemlékezésképpen és emlékeztetőül"

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.