Narancsos avokádós pisztrángsaláta mángolddal
Télen sokan elengedik magukat az étkezés terén, mondván, hogy úgysincs ilyenkor elég zöldség és gyümölcs, amivel változatosan lehet könnyű ételeket varázsolni, meg hát úgyis nyakig be vagyunk bugyolálva, nem látszik az a néhány plusz kiló, meg ugye ilyenkor az ember a napsütést és a meleget hiányolva kedélyjavítás címén eszik, meg az ünnepek, meg a külső körülmények, meg a… meg a… meg a…
Állj!
Tény, hogy kisebb a kínálat a frissekből, pláne a hazaiból, mint ahogy az is tény, hogy fényből is kevesebb jut. De hogy abból, ami elérhető, ne tudjunk mindig újabb és újabb ízharmóniákat varázsolni, és ezzel színeket csempészni a téli étkezésünkbe úgy, hogy még a telet is sikerüljön átvészelni a nyárra kínkeservesen megszerzett nádszál alakunkkal, na, az korántsem igaz! Itt az újabb szezonhoz illő formaőr fogás, ami csodálatos ebéd vagy vacsora lehet önmagában, de az ünnepek során előételként is tálalható.
Hozzávalók
- 1 doboz zsenge céklalevél (más zöldsaláta is megfelel)
- 20 dkg (koktél)paradicsom
- 1 tálca melegen füstölt pisztráng
- 1 narancs/mandarin
- 1 avokádó
- 1/2 citrom
- 2 ek tökmagolaj (olívaolajjal is helyettesíthető)
- 1 ek tökmag
- frissen őrölt bors