Mustáros sertésszűz káposztás pennével
A sertésszűz szuper alapanyag: sütheted lassan, sütőben, de ha nincs túl sok időd, serpenyőben is elkészítheted.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg sertésszűz
- só, őrölt fekete bors
- 4 evőkanál magos mustár
- 4 evőkanál olaj
- 6-8 dkg vaj
- A körethez:
- 35 dkg penne
- só
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg kínai kel
- 20 dkg savanyú káposzta
- 4-5 evőkanál szójaszósz
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A körethez a pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben az olajat felhevítjük egy nagy lábasban vagy serpenyőben, és rádobjuk a felcsíkozott kínai kelt és a jól lecsepegtetett savanyú káposztát. Erős lángon lepirítjuk, majd puhára sütjük, közben hozzáadjuk a szójaszószt is (4-5 evőkanál legalább kell bele, de én többet szoktam hozzáadni). Végül beleforgatjuk a pennét.
Amíg készül a köret, a húst lehártyázzuk, bedörzsöljük sóval és borssal, valamint a mustárral. 3-4 darabra vágjuk (hogy kényelmesen beleférjen a serpenyőbe), és serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon körbepirítjuk. Ezután mérsékeljük a lángot, a serpenyőbe tesszük a vajat, és ezzel locsolgatva átsütjük a húst. Felszeletelés előtt pár percet pihentetjük. Szeletekre vágjuk, a tésztával tálaljuk, végül aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: