Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Mogyoróvajas golyók

Sok energia egy kis falatban
2017. június 16.

Hozzávalók

20-25 golyóhoz
  • 1,5 csésze zabpehely
  • 1,5 csésze perec
  • ½ csésze kókuszreszelék (előtte meg lehet kicsit pirítani)
  • ¼ csésze chia mag
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • ¼ csésze kókuszolaj (puha)
  • ¼ csésze agave szirup

Elkészítés

Egy konyhai robotgépben dolgozzuk át kicsit a zabpelyhet, majd a pereceket is (külön-külön a kettőt). 15 rövid nyomás elég lesz.

Dolgozzuk egyneművé az összes hozzávalót, majd gyúrjunk belőle kis labdácskákat. Tegyük őket egy tálcára, majd rakjuk hűtőbe 25-30 percre pihenni, mielőtt tálaljuk.

A maradékok szobahőmérsékleten is tárolhatók, viszont a textúra megőrzése érdekében inkább rakjuk vissza a hűtőbe.

forrás: pinchofyum.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

4 hozzávalós trüffel golyó

4 hozzávalós trüffel golyó

Könnyű, gyors és egészséges
Amikor gyorsan kell egy kis édesség: narancsos hógolyó

Amikor gyorsan kell egy kis édesség: narancsos hógolyó

Ez tényleg az "összedobom" kategória!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.