Mogyoróvajas golyók
Sok energia egy kis falatban
2017. June 16.
Hozzávalók
20-25 golyóhoz- 1,5 csésze zabpehely
- 1,5 csésze perec
- ½ csésze kókuszreszelék (előtte meg lehet kicsit pirítani)
- ¼ csésze chia mag
- ½ csésze mogyoróvaj
- ¼ csésze kókuszolaj (puha)
- ¼ csésze agave szirup
Elkészítés
Egy konyhai robotgépben dolgozzuk át kicsit a zabpelyhet, majd a pereceket is (külön-külön a kettőt). 15 rövid nyomás elég lesz.
Dolgozzuk egyneművé az összes hozzávalót, majd gyúrjunk belőle kis labdácskákat. Tegyük őket egy tálcára, majd rakjuk hűtőbe 25-30 percre pihenni, mielőtt tálaljuk.
A maradékok szobahőmérsékleten is tárolhatók, viszont a textúra megőrzése érdekében inkább rakjuk vissza a hűtőbe.
forrás: pinchofyum.com
Megosztom barátaimmal