Mézeskalács ízű zabmuffin
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Ilyen egyszerű és ráadásul diétás karácsonyi sütemény ez a mézeskalács ízű zabpehelylisztes muffin is, ami a neve ellenére nem tartalmaz sem mézet, sem cukrot, mégis hozza a klasszikus mézeskalács ízt. Ha megsütöd, garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz tőle, ráadásul még a puhítással sem kell bajlódni, mint a hagyományos mézeskalács esetében!
Hozzávalók
8 darabhoz- 10 dkg skyr
- 1 db M-es tojás
- 16 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl 1,5%-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 5 g sütőpor
Elkészítés
A skyrt összeturmixoljuk a tojással és az édesítőszerrel, majd több részletben az olvasztott vajjal.
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: a zabpehelylisztet, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőport, majd az összeturmixolt alaphoz adjuk. A végén hozzáadjuk a tejet, és a muffintésztát simára keverjük. Szilikon muffin formába adagoljuk, kb. a forma háromnegyedéig.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukor helyettesítővel megszórva tálaljuk.
Még egy (karácsonyra is) szuper süti: