Medvehagymás-csirkés rizottó
Érdemes kihasználni a rövid ideig tartó medvehagyma-szezont és minél több ételbe belecsempészni, hiszen nagyon fel tud dobni egy-egy egyszerűbb ételt is.
Hozzávalók
4 adaghoz- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg rizottó rizs
- 5 dl alaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 1/3 csokor medvehagyma
- 4 dkg parmezán sajt
- 4 dkg vaj
Elkészítés
Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát.
A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a piruló hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a rizst, és felöntjük épp csak annyi alaplével, ami elfedi. Közepes lángon főni kezdjük, és folyamatosan, apránként pótoljuk a felvett folyadékot.
Amikor már puhulni kezd a rizs, beleöntjük a fehérbort, és beleszórjuk az alaposan megmosott és felaprított medvehagymát, valamint a parmezán sajtot és a vajat is. Fedő alatt puhára és krémesre főzzük.
További medvehagymával és parmezánnal megszórva, melegen tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?