Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymás-csirkés rizottó

Még egy finom fogás medvehagymával
2022. April 25.

Érdemes kihasználni a rövid ideig tartó medvehagyma-szezont és minél több ételbe belecsempészni, hiszen nagyon fel tud dobni egy-egy egyszerűbb ételt is.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 5 dl alaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1/3 csokor medvehagyma
  • 4 dkg parmezán sajt
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

 

Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát. 

A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a piruló hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a rizst, és felöntjük épp csak annyi alaplével, ami elfedi. Közepes lángon főni kezdjük, és folyamatosan, apránként pótoljuk a felvett folyadékot. 

Amikor már puhulni kezd a rizs, beleöntjük a fehérbort, és beleszórjuk az alaposan megmosott és felaprított medvehagymát, valamint a parmezán sajtot és a vajat is. Fedő alatt puhára és krémesre főzzük.

További medvehagymával és parmezánnal megszórva, melegen tálaljuk. 

 

Ezt a receptet már próbáltad? 

Buffalo karfiol

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túrós kosárka

Túrós kosárka

Ezek a könnyű kosárkák jól fognak esni a húsvéti eszem-iszom után.
Tiramisu palacsintatorony

Tiramisu palacsintatorony

Klasszikus ízvilág egészségtudatos köntösben.
Legyező édesburgonya

Legyező édesburgonya

Egészséges, látványos és nagyon finom!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!