Marhahúsos melegszendvics
A melegszendvics az a műfaj, amely sosem megy ki a divatból. Kedvenc ízeidet nyugodtan „beleálmodhatod” egy finom szendvicskrémbe, erre példa az alábbi recept is.
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg darált marhahús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál gyros fűszerkeverék
- 5 dkg ketchup
- 10 dkg sűrű, natúr krémsajt (akár tömlős sajt)
- tetszőleges kenyérszeletek
- 1 marék reszelt cheddar sajt
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Közben hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és megszórjuk a gyros fűszerrel (sózni csak akkor szükséges, ha a fűszerkeverék nem tartalmaz sót).
Ezután beletesszük a ketchupöt, és készre sütjük a húst. Végül simára keverjük benne a krémsajtot is. A krémet felhasználhatjuk rögtön, kis hűlés után, vagy el is csomagolhatjuk.
Felhasználáskor kenyérszeletekre kenjük, megszórjuk reszelt cheddarral, és a sütő grillfokozatán pár percet sütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: