Málnás édesburgonya-brownie
Ha nem kedveled a száraz piskótatésztákat, hanem inkább a lágy, puha sütiket részesíted előnyben, vagy a hagyományos tömény brownie helyett szeretnél egy egészségesebb verziót, próbáld ki ezt a receptet.
Hozzávalók
6 adaghoz- 50 dkg édesburgonya
- 1 db tojás
- 6 dkg agavé szirup
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 5 dkg magvaj (mogyoró-, mandula- vagy kesudióvaj)
- 60 g zabliszt
- 40 g zsírszegény kakaópor
- 30 g étcsokoládé
- 100 g málna
Elkészítés
Az édesburgonyát villával megszurkáljuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk, és 200 °C-on kb. 25 perc alatt puhára sütjük.
A sütő hőfokát mérsékeljük 180 °C-ra.
A megsült burgonyáról lehúzzuk a héját, villával pépesítjük, majd összekeverjük a tojással, az agavé sziruppal, a vaníliaaromával és a magvajjal.
Külön összekeverjük a zablisztet és a kakaóport, majd a többi hozzávalóhoz keverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30-as mély falú tepsit, majd elegyengetjük benne a masszát.
Az étcsokoládét apró kockákra vágjuk, majd megszórjuk vele és a málnával a sütemény tetejét. A tepsit lefedjük alufóliával – hogy a málna meg ne égjen –, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben eltávolíthatjuk az alufóliát.
Az elkészült brownie-t hűlni hagyjuk, majd felkockázva tálaljuk.