Könnyű, ezért készítsük el ezt a kedvenc köretünk mellé
Parmezános sertésszeletek
2017. September 27.
Hozzávalók
- 4 szelet kicsontozott sertésszelet
- 1/3 csésze reszelt parmezán
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- 1/3 tk. pirospaprika
- 1 tk. szárított petrezselyem
- ½ tk. fokhagymapor
- 2 ek. olíva olaj
- ¼ tk. bors
Elkészítés
Keverjük össze a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a petrezselymet és a fokhagymaport, és szórjuk egy tálra. Forgassuk meg benne a megtisztított sertésszeleteket. Figyeljünk oda, hogy a fűszeres-sajtos szemlemorzsa alaposan rátapadjon a húsra.
Hevített olívaolajon oldalanként 5-5 percig süssük ki mind a 4 szeletet. Ezután tegyük őket jénaiba és süssük meg. A szeletek vastagságtól függ a sütési idő: egy 2,5 cm vastagságú szeletet pl. 150°C-on sütünk egy órán át, viszont ennél véknyabbakat 175°C-on fél órán át.
Kedvenc köretünk, szószunk mellé tálaljuk.
forrás: Lullina
Megosztom barátaimmal