Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A csodaszer neve: Kipukkadásgátló tonik. Készítsd el már most!

Látod magad előtt, ahogy szenvedsz a jóllakottságtól? Itt a segítség: csupa természetes alapanyagból áll, mind emésztéskönnyítő..
2016. December 23.

Hiába az egészséges desszert, és a könnyű karácsonyi menü, ha az ünnep három napos, az egész családot végig kell látogatni, és mindenhol megy a trakta. És persze, hogy a nagymama tesz az egészségre, meg a szomszéd néni is már a nyolcadik süteményestállal csönget be, hogy de hát a gyerekeknek hozta, és mégiscsak Karácsony van, és akkor persze, hogy véletlenül te eszed meg az egész tálat amikor végre lefeküdtek.

Túl vagy legalább három nap gyomoredzésen, de még az is lehet, hogy a két ünnep közti napokat kiveszed szabadságnak, és folytatódik a zabálás. Jajj… nem megy tovább, kipukkad a gyomrod. És kipukkadtál már Szenteste is, nem bírod tovább, valahogy fel kéne állnod az asztaltól, segítség!!!

Látod magad előtt, ahogy szenvedsz? Akkor gondolkozz előre! A logikus válasz nyilván az, hogy nem eszel sokat. És most tényleg megfogadod, és tényleg be is tartod, komolyan, így görbülj meg, esküdözöl a kismacskára. De ha ez véletlenül, de tényleg csak véletlenül nem sikerülne, akkor a Lakatos Műhelynek a Belvárosi piacon (V. kerület, Hold utca 13.) van egy kis titkos segítsége neked, egy varázsital, amitől jobban érzed magad. És lehet örülni, van benne egy kis alkohol…

Az ital – nevezzük el Kippukadásgátló toniknak – csupa természetes alapanyagból áll, ami mind emésztéskönnyítő: édeskömény, gyömbér, és cayenne bors, valamint az újra felfedezett csodaszer, a gyulladáscsökkentő kurkuma. A sok gyógynövényt beáztatjuk, majd leszűrjük, és máris fellélegezhetsz.

Hozzávalók

  • 3 szál friss menta
  • 4 cm hosszú kurkumagyökér meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 2 ½ cm gyömbér vékonyra szeletelve
  • 1 tk édeskömény mag vagy ánizsmag
  • csipet cayenne bors
  • 3 ekalmaecet (lehetőelg szűretlen)
  • 2 ek méz
  • 1 ek gyomorkeserű (likőr)

Elkészítés

Ha nagyon muszáj, a kurkumagyökér helyett lehet őrölt kurkumát is használni, 1 teáskanálnyit, de jobb a friss gyökér.

A mentát, a gyömbért, a kurkumát, az édesköményt és a cayenne borsot egy mozsárban vagy egy tálban valamilyen eszköz segítségével nyomkodd össze annyira, hogy a gyökerek levet eresszenek és a mentalevelek is pépessé törjenek. Add hozzá az ecetet, a mézet és a gyomorkeserűt, majd öntsd fel 7 ½ dl hideg vízzel. Hagyd a hűtőben állni legalább 1 órát de maximum 1 napot, majd szűrd át. Felöntheted 2 ½ dl vízzel, hogy koncentrátumot kapj, ezt aztán szódával is higíthatod, hogy fröccsöt kapj.

Megosztom barátaimmal
Horvát Sára

Horvát Sára receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csillogjon a karácsony – csillagkenyér recepttel

Csillogjon a karácsony – csillagkenyér recepttel

A tészta alkalmas arra, hogy édesen, és sósan is el lehessen készíteni ezt a kenyeret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!