Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ízes élet Négykezes recept!!

Kibbe fűszeres paradicsommártásos „cukkini-spagettivel” - Marton Adrienn módra
2017. January 15.

Hozzávalók

  • Cukkini-spagetti:
  • 2 db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek. fehérborecet
  • 1,5 tk. só
  • bors
  • parmezán sajt
  • 4 szál kakukkfű
  • 6-7 db bazsalikom levél
  • Kibbe:
  • 12,5 dkg bulgur
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld chillipaprika
  • 1 db tojás
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ tk. fűszerpaprika
  • ½ tk. őrölt koriander
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés

1. A bulgurt, miután 2-3-szor átöblítettük, kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, nagyjából 15 percig.

2. A padlizsánt ez idő alatt megmossuk, levágjuk a héját, majd közepes méretű kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított fokhagymát és vöröshagymát megpároljuk benne. A felkockázott padlizsánt sózzuk, borsozzuk, majd a hagymás serpenyőbe tesszük. 10 percig pároljuk a hagymákkal együtt.

3. A cukkinit megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk késsel, vagy egy spirál zöldség szeletelővel. Elkészítjük a „cukkini-tészta” szószt.

4. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfű szálakat. Addig hevítjük, míg mindkettőnek intenzív illata lesz (nagyjából 2 percig). Adjuk hozzá a negyedelt paradicsomokat, a fehérborecetet, sót, borsot, bazsalikom leveleket és keverjük össze. Főzzük a paradicsomos szószt addig, amíg a paradicsom, levet nem ereszt, nagyjából 8-10 percig. Távolítsuk el a szószból a 4 szál kakukkfüvet. Adjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit a szószhoz.

DSC_0051

5. Bulgur – A serpenyő tartalmát egy aprítóba pépesítjük a chilivel, majd a lecsöpögtetett bulgurhoz adjuk. Az egészet kézzel, alaposan összegyúrjuk, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt korianderrel és pirospaprikával. Megkóstoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a 2 evőkanál zsemlemorzsát is. Golyókat formálunk belőlük, majd ezeket kissé laposra nyomjuk.

6. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a kibbéket benne aranybarnára sütjük.

DSC_0050

Tipp: Friss koriander leveleket durvára vágunk, majd tálaláskor a kibbék tetejére tesszük.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vegán bolognai spagetti

Vegán bolognai spagetti

Egy finoman elkészített bolognai spagetti akár a vegánok kedvence is lehet – természetesen hús nélkül. Parmezán helyett sörélesztővel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!