Egyszerű, nagyszerű, könnyű desszert: Karamellkrémes piskóta
Hozzávalók
33x23-as tepsihez- A piskótához:
- 1 és 1/3 csésze cukor
- ½ csésze vaj
- 2 tojás
- 2 csésze liszt
- 3 tk. sütőpor
- ½ tk. só
- 1 csésze tej
- 2 tk. vanília kivonat
- A karamell réteghez:
- 1 csésze barna cukor
- ½ tk. só
- ½ csésze vaj
- ½ csésze tej
- 1,5 csésze porcukor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C-ra, béleljünk ki egy 33×23-as tepsit sütőpapírral/fújjunk be sütőspray-vel.
Kézi habverő segítségével keverjük krémes állagúra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük egyneművé.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Ennek a keveréknek a felét adjuk a cukros masszához, keverjük el, majd öntsük fel ½ csésze tejjel, keverjük el megint. Ezt ismételjük meg még egyszer. Végül dolgozzuk bele a vaníliát.
Süssük 25-30 percig – tűpróbáig – míg a tészta kezd elválni a tepsi falától.
Közben készítsük el a karamell réteget: keverjük össze a barna cukrot, a sót, a vajat és a tejet. Közepesen alacsony lángon kezdjük el melegíteni, folyamatos keverés mellett hagyjuk felforrni. 2 perc forrás után vegyük le a gázról, hagyjuk hűlni.